Oxigenoterapie Hiperbară

Terapie cu 100% oxigen pur

Terapia Hiperbară (HBOT) este una dintre cele mai moderne și eficiente terapii utilizate în recuperarea medicală atât de sportivii de performanță cât și în proceduri de înfrumusețare și relaxare.

Aceasta reprezintă o procedură non-invazivă ce presupune respirarea de oxigen pur (100%) la presiuni mai mari față de presiunea atmosferică. Întreaga terapie se realizează la recomandarea unui medic specialist și are loc într-o cameră specială, sub forma unei capsule cu o capacitatea de 4 locuri.

Terapia durează aproximativ 1-2 ore, timp în care pacienții sunt supravegheați de cadre medicale specializate ce asigură o bună funcționare a capsulei, dar și o stare de bine a pacienților care, în timpul terapiei, pot savura un film difuzat pe ecranele amplasate în interiorul capsulei.

Ai nevoie de recuperare medicală?

Afecțiuni tratate prin Terapia Hiperbară (HBOT)

Terapia Hiperbară s-a dovedit a fi eficientă în remedierea mai multor afecțiuni medicale precum:

Cum se desfășoară o ședință de Terapie Hiperbară (HBOT)?

  • Înainte de începerea ședințelor de terapie hiperbară, vei fi consultat de medicul nostru specialist care îți va spune dacă aceasta este sau nu recomandată în cazul afecțiunilor cu care te confrunți.
  • Odată primit acceptul medicului specialist, vei putea începe ședințele de terapie hiperbară care pot fi sau nu intercalate cu alte tipuri de terapii benefice ție.
  • Terapia propriu-zisă presupune intrarea în capsula special creată, ce dispune de 4 fotolii extrem de confortabile și 2 ecrane TV conectate la programe de vizionat filme (precum Netflix). În această capsulă fiecare pacient va primi o mască prin care se va face oxigenarea.
  • Capsula va fi închisă în timpul procedurii, însă vei avea la dispoziție 4 nivele de siguranță ce vor permite acționarea lor la nevoie și comunicarea permanentă cu cadrul medical ce supraveghează întreaga procedură.
  • Presurizarea se efectuează progresiv. Softul aparaturii permite trei trepte de presurizare si depresurizare, în funcție de toleranța pacienților și durează în medie 15 minute. În timpul presurizarii, senzația resimtita este aceeași ca în avion, în timpul decolării (senzatie de urechi infundate).
  • Capsula este elegantă, confortabilă și suficient de spațioasă pentru a atenua senzația de claustrofobie ce poate fi resimțită de unii pacienți,

Testimoniale Oxigenare Hiperbară

Contraindicații

În ciuda eficienței dovedite în diverse afecțiuni, este important de menționat că terapia hiperbară este contraindicată persoanelor care se confruntă cu următoarele afecțiuni:

Echipa medicală

Dr. Elena Păcuraru

Medic primar. Medicină internă. Director medical

Începe terapia hiperbară!

Completează formularul de mai jos cu datele tale, iar unul dintre colegi noștri te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a te programa la serviciile medicale de care ai nevoie.