Nutriție și stil de viață

Echilibru în nutriție și stil de viață

În secolul XXI bolile de nutriție afectează o mare parte a populației. Acest lucru se datorează unui stil de viață dezechilibrat, o alimentație nesănătoasă și un nivel de stres ridicat.

Una dintre principalele boli de nutriție este obezitatea care a devenit totodată una dintre marile provocări ale medicinei moderne. Departe de a fi doar un deranjament estetic, aceasta este o boală a întregului organism.

Un consult la un medic nutriționist poate identifica corect bolile metabolice cu care te confrunți și îți poate concepe un plan personalizat ce cuprinde: tratament medicamentos, regim alimentar, plan de exerciții și de scădere ponderală.

Ai nevoie nutriție și stil de viață echilibrat?

Afecțiuni tratate în secția de nutriție

O nutriție și un stil de viață dezechilibrat poate produse diverse afecțiuni la nivelul organismului uman. De aceea, în cadrul secției noastre de nutriție ne ocupăm de tratarea următoarelor afecțiuni medicale:

Proceduri medicale specializate

În cadrul secției de nutriție, îți punem la dispoziție următoarele proceduri medicale specifice diagnosticării și tratării problemelor de nutriție.

Pilates Reformer

Un ansamblu complex de exerciții fizice realizate la un aparat special ce contribuie la reducerea procentului de grăsime din organism și la întărirea sistemului muscular.

Kinetoterapia

„Terapia prin mișcare”, parte componentă a medicinei fizice ce contribuie la asigurarea activităților motrice normale ale mecanismelor neuromusculare și articulare.

Oxigenoterapie Hiperbara

Una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri medicale de recuperare medicală ce are în vedere alimentarea organismului cu un nivel ridicat de oxigen.

Electrocardiografie (EKG)

Electrocardiograma este investigația medicală care depistează dacă există anumite probleme cu ritmul normal al inimii și contribuie la o diagnosticare medicală corectă.

Ecografie

Este o metodă de diagnosticare ce utilizează ultrasunetele pentru a vizualiza diferitele structuri anatomice din organismul uman, nedureroasă și noninvazivă.

Spirometrie

Este o procedură medicală utilizată în depistarea și monitorizarea afecțiunilor de la nivelul sistemului respirator prin măsurarea volumului de aer expirator.

Pulsoximetrie

Metodă de testare și măsurare a nivelului saturației de oxigen din sânge cât și eficiența transportării acestuia de la inimă la întregul organism.

Masajul

Una dintre cele mai bune metode de relaxare și eliminare a stresului și anxietății, dar și cu rezultate dovedite în cazul afecțiunilor musculo-scheletice sau de altă natură.

Echipa medicală

PhD. Mercédesz Gheorghias

Kinetoterapeut, Doctor în Științe Medicale

Simona Ioniță

Kinetoterapeut

Începe acum un stil de viață echilibrat!

Completează formularul de mai jos cu datele tale, iar unul dintre colegi noștri te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a te programa la serviciile medicale de care ai nevoie.